Kereviz & Pancar Çorbası nasıl yapılır yapılışı malzemeleri
Malzemeler;
1 kereviz, soyulmuş yaprakları ve sapları kesilip ayrı bir yere koyulmuş, ve küp küp doğranmış
1 havuç, soyulmuş ve doğranmış
1 patates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
1 küçük kırmızı pancar, soyulmuş, sapları kesilip ayrı bir yere koyulmuş, ve küp küp doğranmış
½ soğan, dörde bölünmüş
2 diş sarımsak, kıyılmış
Küçük bir limonun yarısı
1 yemek kaşığı kereviz yaprağı, kıyılmış
Taze çekilmiş beyazbiber veya karabiber
1 tablet etsu
1,5 yemek kaşığı un
1 bardak süt (ben bir dahaki sefere un ve süt koymayı düşünmüyorum sebzeler zaten yeterince kıvamlı oluyor, suyun miktarını da ona göre dengeleyerek daha hafif bir çorba yapılabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
4 su bardağı + 1 litre su, kaynamış
Eğer isterseniz biraz muskat
Hazırlanışı; Küçük bir tencereye, doğranmış kereviz, havuç, patates, pancar, soğan ve yarım limonu kabuğuyla beraber 4 su bardağı suda haşlayın.
Sebzeler iyice yumuşayınca içindeki limonu alıp atın, sonra robot veya el blendırıyla suyunu süzmeden püre yapın, bu aşamada mor bir püreniz olucak.
1 sos tenceresinde, 2 kaşık tereyağında 1,5 kaşık unu kavurun ve 1 bardak sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Sebze püresini tencereye koyun ve 1 litre kaynamış suyu ilave edin. Beraber bir taşım kaynattıktan sonra. Çorbadan bir kaç kepçe alıp unlu karışıma karıştırarak ilave edinki sonradan topaklanma olmasını önlemiş olun.
Unlu karışımı çorbanın içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Tuzunu, beyaz biber veya karabiberini arzu ederseniz kırmızı toz biberini ve muskatı, kıyılmış sarımsak, kereviz yapraklarını, ve etsu tableti atın. Köpüğü gidene kadar kaynatın. Bence un ve süt karışımı olmadan daha hafif ve pembe bir çorba olur. Not: Kereviz ve pancarın saplarını ayırmamızın sebebi ayrı olarak kullanılabildiği içindir eğer isterseniz atabilirsiniz. Yalnız atmadan önce kerevizin saplarındaki minik yaprakları koparmayı unutmayın.