Ilk Ask.... Buyrun Cok Huzunlu yaaa. cok yazik olmus...
Yazar
Konu: Ilk Ask.... Buyrun Cok Huzunlu yaaa. cok yazik olmus... 02.02.08 12:21
Uzun yıllar önce idi… gençlik dönemimin başlangıcı idi şimdi bile her gün aklıma gelir bir çoğunuz belki de dünya ya gelmemiştiniz..
İlk tesadüfen karşılaştık bana bakan gözlerini ilk gördüğüm an içimden ılık ılık bir şeyler aktı.sonraki konuşmamalarımızda bunu birbirimize itiraf ettiğimizde çok gülmüştük… Kısa bir dönemde öylesine bağlandık ki birbirimize hayat ikimizin etrafında dönüyordu sanki.Saatlerimizi hep birbirimize kuruyorduk o varsa ben vardım ben varsam o vardı .benden üç yaş büyüktü ben yeni liseye başlamıştım o yeni mezun olmuştu.amatör futbol oynuyordu .Sen benim şansım derdi bana benim ile tanıştıktan sonra çünkü profesyonelliğe ilk adım atacaktı transfer teklifi almıştı çünkü birinci liğ takımlarından birinden Ama dedi kabul etmiyeceğim etmeme sebebini ise aynı şehirde olamayacaktık seni görmeden uyanacağım bir sabahı düşünmek bile istemiyorum dedi. Kabul etmeyeceğini ailesine ve antrenörüne söylediğinde tepki aldı doğal olarak iş bana düşmüştü çünkü hayır demesindeki sebep bensem evet demesini de ben sağlayacaktım.. Kabul etmesi gerektiğini söyledim ilkönce itiraz etmedi şaşırdım itiraz edeceğini beklerken böyle bir tamam demesi - Dur dinle dedi bana - kabul edeceğim fakat bu sana bağlı dedi.. Dinliyordum birazda şaşkın… Ayağa kalktı benimde kalkmamı istedi ellerimi tutarak dizlerinin üzerine çöktü gözlerimin içine bakarken benimle evlenirmisin hayatımın anlamı dedi… Şaşırmıştım böyle bir şey beklemiyordum ve de evlilik aklımın ucundan geçmemişti. Sadece o an kalbimin sesini dinledim kabul ettim olduğumuz ortam bulunduğumuz şehrin o zamanlar en popüler cafe sidi. İçerisi kalabalık herkes bir anda alkışlamaya başladı .çok mutluydum bulutlar üzerinde uçuyordum… Şaşkınlığım geçtikten sonra ama dedim benim okul ne olacak çünkü başarılı bir öğrenciydim ve hedeflerim vardı bunları söyleyince bana evet dedin ya on yıl seni beklemem gerekirse beklerim dedi… Bu konuda da anlaştık şimdi kararımızı ailelerimize açıklamak kaldı… O gün akşam eve gittiğimde babam ve annem ile konuşacaktım o da transfer teklifi ni kabul ettiğini söyleyecekti.. Ertesi gün ise okulun son günü idi. Akşam yemeğinde aileme durumu anlattım her şeyi babam sessizce dinledi… Tekrar sordu bana okul ne olacak … Lise bitecek dedim sonra evleneceğim.babam ünv diyince.. Babacığım üniversite de evli olmak okumaya engel olmaz dedim.. Babam tekrar bana baktı çok mu seviyorsun dedi… Cengiz’in söylediği aklıma geldi babacığım -benim hayatımın anlamı dedim… Babam sarıldı bana benim kızım büyümüş hayatının anlamını bulmuş bana bir şey demek düşmez dedi.söyle gelsinler dedi.. Annem ile konuştular bir hafta sonra Cuma günü uygunuz o gün gelsinler dediler… Sabah olmadı o gece uyumadan kalktım acele ile evden çıktım çünkü saat 9’da buluşacaktık… Buluştuğumuzda tamam dedim babam haftaya Cuma gelsinler dedi..çok mutlu idik sonra okula gittim arkadaşlarla vedalaştık karnemi aldım.. birkaç saat sonra ayrıldık..ben eve gittim oda antramana gitti.
Ertesi gün hafta sonu olması sebebi ile akşamdan yazlığa gittik . babam çarşambaya kadar siz yazlıkta kalın Çarşamba akşamı ben gelirim dedi itiraz edemedim ama Cengiz’e de haber veremedim.
O dönemler telefon ağı da bu kadar yaygın olmadığı için haber vermek mümkün olmadı benden iki gün haber alamayınca Cengiz merakta kalmış tabiki Pazartesi günü sabah beni görmeye gideceğini söylerek ayrılmış arkadaşlarının yanından…
Bizim ev şehir merkezine uzak tı biraz yoluda şuan otoban ama o zamanlar tali yol gibiydi. Anayola ters çıkan bir kamyonu sollamaya çalışırken takla atmış ve kaza yerinde aramızdan ayrılmış.
Şuanda bunları yazmak bile ilk duyduduğum andaki hislerim nasıl sa şimdide öyle …
Benim haberim ancak Perşembe günü yazlıktan döndükten sonra oldu.Beni çok aramışlar arkadaşlar ama bulamamışlardı…
Öğrendiğimde dünyanın sonu zannettim..Gerçekten de öyle oldu biryerde şuan 37 yaşındayım hala onu unutamadım hayatımın anlamını kaybedeli tam 21 sene oldu ama içimde ölmedi. Bu geçen zaman zarfında evlenmedim evlenmeyi de düşünmedim..Liseyi de yarıda bıraktım önce iki sene boyunca odamdan dışarı çıkmadım daha sonra tekrar başvuru yaptım liseye 3 sene aradan sonra gittim bitirdim.ama üniversite şansımı kaybettim….
Diyeceğim o ki hani derler ya aşk yoktur diye aslında varmı yok mu onu bende bilmiyorum. Bildiğim sadece eğer bir insan gerçekten severse unutması zor oluyor…belki abartı gelir sizlere halen her c.tesi günü mezarını ziyarete giderim ve beni tanıyan herkese aileme vasiyet ettim ben ne zaman ölürsem öleyim Cengiz’in yanına gömün diye….
Sevin arkadaşlar sevdiğinizin elinden öyle bir tutun ki o sizi siz onu hayata bağlayın…
Sevgi paylaştıkça büyür çünkü…
Hepiniz sevgi ile kalın…. Alintidir....
Ilk Ask.... Buyrun Cok Huzunlu yaaa. cok yazik olmus...