Askerliğimi 283. kısadönem er olarak Bornovada yaptım.Bornova yer olarak mükemmel güzellikte bir yer , birliğimde ondan geri kalır değildi.
Askere evlendikten ve "baba" olduktan sonra gittiğim için , bu anlamda biraz sıkıntı yaşadım...
Ailemle sık sık konuşabilmek için bir cep telefonu almıştım ilerleyen zaman içersinde...
....
.......
Zaman ilerledi, terhis olmama 25 gün var; ŞAFAK 25 yani.
O sıralar Türkiyeninde katıldığı ve Dünya 3. sü olduğu Dünya kupası maçları oynanmakta..Türkiyenin maçı olduğu zamanlar Türkiyenin her yerinde olduğu gibi bizim birlikte de hayt duruyor ve insanlar ekran başına kilitleniyordu.
Er , erbaş ve rütbeliler , herkes bizim yemekhanedeki ekranın karşısında toplanır büyük bir keyifle Türkiyenin maçlarını izlerdik...
.....
Yine böyle bir gün tam takım halinde maç izlerken ; bölük komutanı:
-"herkes dışarda tek sıra halinde toplansın , arama yapılacak" dedi..
Hayatımda en çaresiz kaldığım anlardan biriydi bu an..Üstten fanila giyiyoruz, altta pantolon ve botlar...
nereye saklayabilirsin ki telefonu...
Neyse botun içersine salladık telefonu hemen ve dışarı çıktık.
Arama sırası bana gelene kadar öldüm öldüm dirildim.Sıra bana geldi, benim telefonu da aldılar...
Sonra gidip koğuşları aradılar , fotoğraf makinesi , küçük radyo ,3ü bir arada nescafe , saç tokası...akla hayale gelmeyecek şeyler çıktı piyasaya...Fotoğraf makineleri ve radyoları kırdılar..."Kafein" içeren nescafelere el koydular..
Toplam 80 kişilik bir takımdık emniyet takımı olarak , en az 60'ında telefon vardı ama 8 tane telefon yakalandı.Diğerleri nasıl sakladılar hala bilmiyorum.
Bölük komutanı bazılarıyla dalga geçti , adı gibi biliyordu herkeste telefon olduğunu çünkü.
" Lan oğlum senin gibi yakışıklı adamın cep telefonu olmaz olurmu? diyodu..
Sonra;
-" Telefonlarınız bende kalacak, teskereye çıkarken benden alacaksınız "dedi..
Aradan zaman geçti...
Ben Silahımı teslim ettim, teskere modundayım yani , ŞAFAK 7 ...
teferruatına girmeyeyim, Babamı kaybettim ve Askerliğim bitmeden teskeremi aldım.Komutan boynuma sarılarak beni teselli etti ve aramada yakalattığım telefonumu bana bu acı haberi söylediğinin hemen sonrasında takdim etti.
Anılarım arasında özel bir yeri olan bu olayı sizlerle paylaşmak istedim...
Alıntı---FARABI 61 2006